The Heat

The Heat
Biography

“Vies zompige bluesrock met een vleugje psychedelica, rechtstreeks uit de Rijndelta”

The Heat is een 60’s en 70’s Blues/garagerockband uit Arnhem met een groeiende live-reputatie binnen Nederland. In 2012 bracht het viertal haar debuut EP genaamd “The Heat 7”” op 7 inch vinyl uit, opgenomen door Maarten Rischen (Shaking Godspeed) en Rutger Drenth (Krach).

De garagebluesrock die fans van Led Zep en Deep Purple, maar ook van jongere bands uit deze hoek kan bekoren, bleef niet onopgemerkt en er volgde een druk jaar met als kers op de taart de Popronde 2013 waar ze 14 boekingen binnensleepten.

Een tweede EP kwam uit in juni 2015 op het Kroese Records label. Deze EP, ‘Matatoro’ werd opgenomen met Pablo van de Poel (Dewolff) in diens Utrechtse Electrosaurus studio.
Deze release stond weken in de Vinyl top 50. “MATATORO” stond van 1 juli 2015 tot 12 augustus in de Vinyl50 lijst met als hoogste notering #11

De twee EP´s zijn verenigd op een CD die werd uitgebracht op Record Store Day 2016, en bevat enkele bonustracks en kwam uit op het Kroese Records label.

– Festivals: o.a. Valkhof Festival, Oranjepop, Freefall Festival, Once Upon a Time In The West Festival, Young Arts Festival en Down The Rabbit Hole.
– Supports: o.a. Black Box Revelation, Shaking Godspeed, Black Bottle Riot en Black Honey.