nieuws

Jellephant & The Phantoms brengen garage en neo-psych

Jellephant albumcoverWe zijn trots om te mogen melden dat Jellephant & The Phantoms, de band rond het Arnhemse muzikale meesterbrein Jelle Haagsma, vanaf nu te boeken is via AUC Bookings! Jellephant bracht onlangs zijn zesde (!) album “Kick The Swamp!” uit en deze plaat sloeg op de AUC-burelen dusdanig in dat we niet twijfelden: we willen Jellephant erbij! Zeker ook omdat de band live ook een spannende en indrukwekkende set neerzet.

Beluister “Kick The Swamp!” hier: [ KLIK ]

Momenteel is Kick The Swamp! ook op de 3voor12 Luisterpaal te beluisteren: [ 3voor12 Luisterpaal ]

“Gedrenkt in galm en ruis laat Jellephant samen met zijn Phantoms live-versies van zijn liedjes als een trein in een echoput door je hoofd denderen.”

De Arnhemmer Jelle Haagsma is een muzikant dat een spectrum aan genres dekt, van neo-psychedelia tot surf en downbeat garage met shoegaze-invloeden tot oosterse klanken. Na jaren van experimenteren met instrumentale / elektronische “filmmuziek” en inktzwarte akoestische liedjes, schopte Jellephant zijn dagen van solo-optredens de deur uit en richtte hij met drie muzikale vrienden de ‘semi-psychedelic garageband’ Jellephant & the Phantoms op, waarbij de invloed van acts als Ty Segall en The Brian Jonestown Massacre te herkennen zijn.

De zeer productieve Jellephant bracht zes albums en vier EP’s uit via zijn eigen label Brighter Records, met als laatste wapenfeit ‘Kick The Swamp!’ (2016). Deze plaat is even broeierig en duizelig als voorganger ‘Loom’ (2015), maar ook rafeliger en sneller: galmend en drassig trapt ‘Kick the Swamp!’ van het eerste naar het negende nummer. De scherpe fuzzgitaren en ogenschijnlijke lichtvoetigheid doen denken aan 60’s rammelbandjes, ondergedompeld in een shoegaze-moeras omgeven door rauwe en kleurrijke psychedelische begroeiing.

Op het podium is Jellephant met zijn Phantoms bovendien in staat om het duistere en gruizige maar evengoed verslavend aanstekelijke ‘Kick The Swamp!’ een nog opwindender karakter te geven.

Meer info, meer horen of interesse om Jellephant & The Phantoms te boeken?
Check hier de profielpagina van de band
of mail:
pieter@aucbookings.com  of  duncan@aucbookings.com